Michael Schumacher föddes 1969 i Tyskland. Han är den som idag har de i särklass största meriterna inom Formel 1. Som fyraåring började han sin bana genom att köra gocart. Han tävlade inte utan körde enbart för att det var roligt. Efter att ha utvecklats lite började han så småningom tävla. Han hade inte några ambitioner att åka Formel 1 utan han tänkte mest köra på och se hur långt allt skulle räcka. I skolan var det tufft, han hade det absolut inte lätt för sig. Det som fick honom att komma vidare var intresset för motorsporten och nästa gocart-tävling. Allt eftersom att han blev äldre växte intresset för bilar så han valde att utbilda sig till bilmekaniker. Som sextonåring hade han börjat tävlat i en större formelklass. Då upptäcktes han av Willi Weber som senare skulle bli Michaels manager och rådgivare. Willi tog med den unge Michael i sitt Formel König-stall under 1988 och det slutade med att Michael blev tysk mästare i klassen samma år.

Vidare mot Världsmästare

1989 fick han chansen att tävla med de lite större bilarna i Formel 3. Under året blev han trea i tyska Formel 3: serien och de två nästkommande åren skördade han framgångar genom att vinna Macaus Grand Prix och Autopolis. När Formel 1 föraren Bertrand Gachot, förare för Jordanstallet, åkte i fängelse för att ha sprutat tårgas på en taxiförare i London fick Michael chans att köra Formel 1, han tog den! Michael var under sin karriär en dominant inom sporten. Han kan stoltsera med inte mindre än sju VM titlar. Under de år han hade som aktiv förare i Formel 1 körde han totalt 308 lopp. Utav dessa lopp var 91 segrar, 43 andraplatser och 21 tredjeplatser.

Skidolyckan i Frankrike

Skidolyckan i Frankrike

Den 29 december 2013 skadades Michael allvarligt i en skidolycka i Franska Méribel. Han åkte offpist och ramlade, slog huvudet i en sten och skadades mycket allvarligt. Han försattes av läkarteamet i en konstgjord koma för att underlätta läkning och för att få en överblick i hur allvarliga skador han ådragit sig. Hans tillstånd var under en lång tid mycket kritiskt. Efter sex månader vaknade han upp och flyttades till ett annat sjukhus för rehabilitering. Michaels tillstånd har varit okänt för större delen av världen och det höljs i dunkel än idag. Vissa rapporter har dock kommit fram.

Livet höljt i dunkel

I samband med att Michael skall fylla 50 år har tyska tidningar kommit med rapporter över hur Michael har det idag. Han sägs leva i sitt 730 kvadratmeter stora hus i Geneve. Hans tidigare kontor har idag byggts om till ett sjukrum där tio personer arbetar med Michaels hälsa. I rummet finns allt som man kan hitta på ett specialistsjukhus och personalen består av såväl fysioterapeuter som läkare och sköterskor. Inga trovärdiga rapporter har kommit om Michaels hälsotillstånd, däremot har en del falska rykten spridits. Bland annat sägs det att han är uppe och går, dock har detta dementerats av vänner till familjen. Den som träffat Michael och har nämnt lite om hans hälsotillstånd är Tysklands ärkebiskop, Georg Gänswein. Han meddelar att han hållit Michaels händer, sett in i hans ögon och upplevt en kontakt. Livsödet för den främste Formel 1 föraren fortsätter att beröra världen.